Laatste optreden in Ster van zanggroep Très Jolie was groot succes!

Heusden Nieuws en Weekbald Heusden, oktober 2023

Als u een indruk wil krijgen van wat zanggroep Très Jolie allemaal in huis heeft, zou u eens een kijkje moeten nemen op hun website www.zanggroeptresjolie.nl;  u zult niet teleurgesteld worden! U krijgt dan een goed beeld van het krachtige en sfeervolle optreden op 21 oktober in thuisbasis De Ster.  

Het koor schotelde het publiek een gevarieerd programma voor van een 16-tal liederen rondom het actuele thema ‘Om elkaar’. Dat we elkaar in deze verwarrende tijd nodig hebben en elkaar moeten helpen en beschermen zowel in woorden als in daden moge duidelijk zijn. Nummers als One call way, What about us, Love changes everything, So Strong en Leun op mij ondersteunden deze gedachte.

Dankzij de grote inzet van met name het bestuur bestaande uit Jan-Hendrik Eikenaar, Christa Bellekom, Inge van der Staak, Monique Ensink en Bernadette Nieuwenhuizen en coördinerend koorlid Jeannette de Laat werd het concert een groot succes. Het was een genot om als toeschouwer aanwezig te zijn en het koor gaat vol vertrouwen het 35e levensjaar in.

Het publiek was onder de indruk van de muzikale kwaliteiten van het koor en waardeerde de onder leiding van Aukje van Nieuwenhuijze ingestudeerde subtiele choreografie. Voor deze gelegenheid werd het koor naast vaste pianist Maarten van den Hoven begeleid door basgitarist Ralph Barkey en drummer Mark Klerks.

Het toegestroomde publiek werd tussen de twee pauzes in door oud-koorlid Marco Driesprong uitgedaagd met het koor mee te zingen. Het was een genot om te zien en te horen dat publiek en koor samensmolten bij nummers als Hé goade mee van Gerard van Maasakkers en  Brabant van Guus Meeuwis.  Speciaal voor dirigente Mirjam Fitters werd het lijflied van het koor Can’t help falling in love Van Elvis Presley gezongen.

Natuurlijk was het doel van deze samenzang het publiek en het koor een mooie avond te bezorgen, maar Très Jolie hoopt natuurlijk ook dat zich onder het publiek potentiële leden bevonden. De drie laatste nieuwe leden van het koor zijn allen lid geworden na het bezoek aan een van de vele concerten die het koor door het jaar heen geeft. Ze waren onder de indruk van het repertoire, de kwaliteit én het enthousiasme van het koor.

Mocht u nou net zo als zij denken ‘wellicht is het zingen bij Très Jolie iets voor mij’, schroom niet en kom naar onze open repetitie op donderdag 26 oktober om 20.30 uur in de Steeg in Haarsteeg. U bent van harte welkom!

Tekst: Heleen Ooijkaas